PROCEDURE

△▽

Snelle invordering met de effectiviteit van een vonnis

Openstaande facturen zijn nefast voor de financiële gezondheid van uw bedrijf. Een vlotte invordering is vaak cruciaal. De IOS-procedure biedt een snel, goedkoop en vooral doeltreffend antwoord op onbetaalde en onbetwiste facturen in een B2B-context. KASSO leidt uw incassotraject in goede banen zonder tussenkomst van de rechtbank.

Facturen snel invorderen in 5 stappen:

1. Uw factuur uploaden 

Net zoals een bedrijf is ook elke factuur uniek: ze heeft zijn eigen factuurdatum, bedrag, btw-nummer en vervaldatum. Laad uw factuur op via ons online platform en bezorg ons bijkomende noodzakelijke informatie. Heeft u  meerdere openstaande facturen? Geen probleem. Bundel uw aanvraag en upload verschillende onbetaalde facturen in één keer.      

2. Snelle screening 

Bij een IOS-procedure fungeert een advocaat als eerste rechter. KASSO scant uw aanvraag en controleert of de vordering voldoet aan onze voorwaarden. Is uw dossier compleet, de B2B factuur onbetwist en heeft u zelf alle stappen gezet om uw klant minnelijk aan te manen? Dan brengen wij u binnen de 24 uur op de hoogte van de goedkeuring en opstart van uw dossier, en bespreken we samen het verdere verloop.

3. Daadkrachtige betekening van het betalingsbevel

KASSO zet zijn tanden in uw dossier en speelt kort op de bal: binnen de 5 dagen volgt de betekening van uw onbetaalde factuur. Een gerechtsdeurwaarder begeeft zich ter plaatse, zorgt voor een stipte betekening en brengt de solvabiliteit van de schuldenaar in kaart.  

4. Betaling, betwisting of betalingsmodaliteiten? 

Na de betekening heeft de schuldenaar 1 maand de tijd om de factuur te betalen of betalingsmodaliteiten aan te vragen. 

>> Wordt de factuur toch betwist? Dan stopt de IOS-procedure en verloopt de invordering via de klassieke, gerechtelijke weg. Ook in dat geval blijft KASSO u assisteren tot uw zaak uitgeklaard is.

>> Blijft de betaling uit? Na het verstrijken van minstens 8 dagen stelt de gerechtsdeurwaarder een proces verbaal van niet-betwisting op, dat de advocaat later uitvoerbaar verklaart. 

5. Inning met minimale kost

Het proces-verbaal geldt als uitvoerbare titel, waarmee de gerechtsdeurwaarder vlot kan overgaan tot een gedwongen invordering van de openstaande schuld. Een doeltreffende werkwijze zonder nodeloze kosten, want bij een geslaagde invordering betaalt uw schuldenaar niet alleen uw factuur maar ook het forfaitaire KASSO-voorschot.

Openstaande schulden invorderen met de IOS-procedure?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x